OVER GEKKO

Gekko zet zijn eerste stappen in 2013.

Na een aantal jaren met verschillende organisaties op te trekken, besloten wij om onze eigen weg te bewandelen.

Onze eerste stappen hebben wij gezet door duikpakken aan te kopen voor de jonge mosselduikers. Wij kochten een nieuwe motor aan en de boot werd er bij geschonken .

Het ondersteunen van de (plaatselijk) lopende schoolprojecten vinden wij fantastisch, maar wij willen meer betekenen voor de bevolking. Door het plaatsen van onze waterputten kunnen kinderen veel meer tijd vrijmaken om naar school te gaan, en kunnen vrouwen nu ook een job zoeken. Nu moeten zowel de kinderen, als de vrouwen niet meer uren wandelen alleen om water te kunnen bemachtigen. 

Deze putten worden net buiten het dorp aangelegd. Door plaatselijke arbeiders aan te nemen helpen we hier ook de economie mee. Door de ligging kan er nu ook aan landbouw gedaan worden, en dit heeft voordelen voor de hele gemeenschap.

Wij willen stap voor stap groeien. Dit kunnen we enkel bereiken door hard te werken en door de steun van symphatisanten en mensen met een warm hart.

En... het werkt. We kunnen niet alle mensen en groepen opnoemen die onze organisatie gesteund hebben omdat het er al zoveel zijn. We kunnen echter wel met trost zeggen dat we ondertussen al 16 waterputten geplaatst hebben in afgelegen gebieden. Er is een nieuw klaslokaal aangelegd en volledig ingericht (deze is nu ook in gebruik) en we hebben andere lokalen verder helpen afwerken. Er zijn bij deze scholen ook 2 sanitaire blokken geplaatst voor de leerlingen. Verder hebben wij dankzij donaties van apothekers ook een 4-tal kleine hospitalen voorzien van medische goederen, hebben wij een renteloze lening toegekend voor het starten van een kippenkwekerij, is er een motor aangekocht voor een boot, en hebben wij nieuw werkmateriaal voorzien voor een aantal arbeiders.

We stoppen echter niet bij al deze vernieuwingen. We hopen dankzij jullie steun, nu en in de toekomst, het dagelijkse leven in Senegal verder te verbeteren. Want iedereen heeft recht op een mooie toekomst.

- Het Gekko Team


© 2017 Gekko For Africa  Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin